Monday, July 9, 2012

Quinny Zapp reisi-, poe-, ja lisakäruna! Asjalik lahendus autoga lapsevanemale, kelle pisipere teeb lõunauinakud kodus ning pikemateks sõitudeks olemas maastikukäru! OSTUSOOVITUS nr 2!


Kuna oma esimest Zappi kasutasime ainult turvahälli ratastena siis nüüd kui laps suurem ja teeb lõunauinaku toas või Red Castle kärus mõtlesime taas proovida antud mudelit lisakäruna poes käimiseks ja pisemateks jalutuskäikudeks, autosse. Vahepeal on disain muutunud atraktiivsemaks, on välja tulnud ka ostukott käru alla (saab tellida babylandist, 20 eur, lisan varsti ka pildi) ning on poodidesse jõudnud ka uus Zapp Extra- millel on suurem päikesekatus, reguleeritav seljatoe asend ja muudetav istme suund. Suurim miinus aga miks jäi meie poolt ostmata on kadunud kompaktsus-nimelt kokku tuleb panna iste eraldi ja nii ongi siis suur iste nt pagassis vedelemas lisaks või ma ei tea mida sellega peale hakata kui soovid käru nt jalgratta peral transportida, mis võimalus tavalise Zappi puhul on olemas. 

Otsustavaks sai ka see, et meie vanuses laps enam poeskäikudel ei maga seega lamavas asendis ei püsi, mind vaadata ei soovi, vaid ikka kõike muud ja jalutuskäigule lõunaune ajal zappiga kindlasti ei läheks, kuna kärul pole sobiv vedrustus, et pikka maad ja auklikke teid läbida, iseenesest saab väga hästi hakkama, aga pole tervislik väikesele sõitjale. 

Niisiis meie kasutame Zappi poes ja laadal, rahvarohketes kohtades ja väikestel jalutuskäikudel nt mänguväljakule, mis asub meie kodust umbes 2km kaugusel. Tänu uuele mahukale ostukotile saame kaasa võtta kõik vajaliku, liivakastitarvetest söögi-joogini. Kärust on kerge laps välja võtta kui tarvis mõnda siili või kivil peesitavat lepatriinut uudistada ja emal pole probleemi ka kõndimisest huvitatud mudilase kõrval kerget Zappi igaks juhuks kaasas lükata, et ehk laps väsib ära.

Seega soovitan käru istumisosa suuremale lapsele, kes tahab ka ise liikuda ja pole mõtet emal suurt käru tühjalt kaasas lükata. Katus pole vastu pead ka suuremal lapsel ja jalatoetuspind on igale vanusele olemas. Aga must have on kindlasti ostukott lisaks:)

Zapp Extrat soovitan kasutada ilmselt beebi puhul, kellel teist sorti häll või autosse põhjalikult kinnitatud häll, ehk neile, kes tõstaksid beebi Zapp Extrasse ümber shoppama minnes. Ja ilmselt siis autokäruks, eeldades, et maastikul jalutamiseks õi pikemateks jalutuskäikudeks on olemas kodus suurem ja vedrustusega käru. Seega siis Zapp Extra on mõtet muretseda vastspndinu puhul ja tavaline kui laps juba soovib jalutada ka. Reisikäruks soovitaks pigem Extrat kuna olemas lamav asend, aga samas eraldi olev iste oleks maru tülikas.

Jätkates eelneva lõigu ehk reisikäru teemat on olemas üsna sarnane käru Zappile ehk Babywelt Moon Kiss, käib küll suuremaks kokku, kuna 3 ratta asemel on 4, samas esirattad mõlemad pöörlevad ja kaal pole eriliselt suurem. Iste on paigal, jääb kokku pannes raami külge, on olemas ka lamav ehk magamisasend ja mahukas ostukorv. Miinustena tooksin välja jalatoe, mis jätab ka magamisasendis jalad rippu, nägin poes ka hästi uut mudelit millel oli jalatugi magamisasendisse reguleeritav aga suurema lapse puhul jääb see jällegi lühikeseks. Välimus muidugi pole just Zappi oma ehk pole samast klassist ning rattadki ja vastupidavus ei tundu sama hea. Kahjuks aga ise ostseselt proovinud veel peale poes tutvumise, pole. 

1 comment: